Familie

Familie

Veel Amsterdamse families lieten zich vereeuwigen door Merkelbach

Bekijk foto's
Mode

Mode

De mode en de modellen door de lens van Merkelbach

Bekijk foto's
Theater

Theater

Acteurs, dansers en andere performers uit het illustere Amsterdamse theaterleven

Bekijk foto's
Beroemd

Beroemd

Van de statige koningin Wilhelmina tot de wulpse Mata Hari

Bekijk foto's
Reclame

Reclame

Reclamebeelden uit begin 20ste eeuw voor o.a. Philips, C&A en Boldoot

Bekijk foto's
Bekijk direct de hele collectie

Selectie: bewerkte portretten

Bekijk

Resultaten 3 - 3 van 11521
Sorteer resultaten

Herman Johan Nicolaas Adriaan van der Sl...


Tag(s):

Administratie Merkelbach:

Sluys, v.d. (Zwijgerlaan 104, Willem de)

Op deze foto:

  • Adrianus Antonie van der Sluijs,
  • Herman Johan Nicolaas Adriaan van der Sluijs,
  • Neeltje Adriana Antoinette van der Sluijs

Jaartal(len):

  • 1945

Bestandsnaam:

010164014904

Instelling:

Stadsarchief Amsterdam

Link naar deze pagina

Afbeeldingen

(geen afbeeldingen toegevoegd)


Verhalen / informatie

Wilt u reageren of informatie toevoegen? Log in

Overlijden Ad en Netty

Ad van der Sluijs overleed niet bij een ongeluk met zijn tankwagen, maar hij was met zijn gezin bij kennissen in Frankrijk. Hij zat met zijn gezin in de auto toen hij op een kruising in de flank werd aangereden. Hij was op slag dood, zijn gezin had o.m. kneuzingen, maar overleefde het ongeluk. Netty overleed in november 2016.
An 03.07.2018

DE HONGERWINTER VOORBIJ

De oudste drie van de vier kinderen van Pieter Willem van der Sluijs (1907-1991) en Everdina Wilhelmina Moet (1905-1990), woonachtig aan de Willem de Zwijgerlaan 104 III te Amsterdam-West. Rechts: Herman Johan Nicolaas Adriaan van der Sluijs, geboren op 4 augustus 1937 te Amsterdam. Hij wordt later achtereenvolgens bedrijfsleider en boekhouder. Op 25 juni 1969 huwt hij te Vreeswijk (thans gemeente Nieuwegein) met Teuntje Hoolwerf (* 1939). Uit dit huwelijk worden een dochter en een zoon geboren. Links: Adrianus Antonie van der Sluijs, geboren op 24 augustus 1942 te Amsterdam. Hij wordt later automonteur en achtereenvolgens kapwagenchauffeur, fotograaf en tankwagenchauffeur. Op 14 september 1973 huwt hij te Vuren met Adriana Elizabeth Roza (* 1950). Uit dit huwelijk worden een zoon en twee dochters geboren. Op Nieuwjaarsdag 1990 overlijdt Adrianus Antonie, slechts 47 jaar oud, in het Franse Pont-Audemer in het Franse departement Eure (regio Haute-Normandie) ten gevolge van een ongeval met zijn tankwagen. Zijn jongste kind en dochtertje is dan nog maar net twee jaar oud. Hij wordt bijgezet op het kerkhof van de Nederlands Hervormde kerk te Noordeloos. Op zijn grafsteen staan de woorden "en wat ons blijft is jouw liefde". Midden: Neeltje Adriana Antoinette van der Sluijs, geboren op 14 februari 1939 te Amsterdam. Zij wordt later financieel medewerkster en blijft ongehuwd. In de hongerwinter van 1944/1945 moeten de kinderen Van der Sluijs wegens de heersende voedselsituatie Amsterdam verlaten en elders worden ondergebracht, wat hun ouders zeer aangrijpt. Het is daarom niet ondenkbeeldig dat met deze en de andere twee foto's in het bevrijdingsjaar 1945 hun terugkomst wordt gevierd.
Kees van der Sluijs 09.04.2013

Meld hier storende informatie die de redactie van de site moet verwijderen, zoals opmerkingen die beledigend, discriminerend of anderszins kwetsend zijn. Heeft u een vraag over de inhoud of werking van de site aan de redactie? Gebruik dan het contactadres

Meld de redactie
storende informatie

Dit portret is bewerkt door 2 bezoeker(s)
Meer resultaten: