Familie

Familie

Veel Amsterdamse families lieten zich vereeuwigen door Merkelbach

Bekijk foto's
Mode

Mode

De mode en de modellen door de lens van Merkelbach

Bekijk foto's
Theater

Theater

Acteurs, dansers en andere performers uit het illustere Amsterdamse theaterleven

Bekijk foto's
Beroemd

Beroemd

Van de statige koningin Wilhelmina tot de wulpse Mata Hari

Bekijk foto's
Reclame

Reclame

Reclamebeelden uit begin 20ste eeuw voor o.a. Philips, C&A en Boldoot

Bekijk foto's
Bekijk direct de hele collectie

Selectie:

  1. kind

Bekijk

Resultaten 8 - 8 van 4091
Sorteer resultaten

Guus en Ton Nolen


Tag(s):

Administratie Merkelbach:

Nolen

Op deze foto:

  • Guus en Ton Nolen

Jaartal(len):

  • 1917

Bestandsnaam:

010164002568

Instelling:

Stadsarchief Amsterdam

Link naar deze pagina

Afbeeldingen

(geen afbeeldingen toegevoegd)


Verhalen / informatie

Wilt u reageren of informatie toevoegen? Log in

Guus en Ton Nol;en

Toen ik deze bestelde foto van mijn man thuis ontving geloofde ik mijn ogen niet: Eigenlijk zou deze foto zo niet op het internet mogen, of nog sterker uitgedrukt u en ik zijn misschien wel beiden strafbaar, u dat u deze foto plaatst en ik dat hem bestel. Heeft u het ook goed gezien? Een jongetjes tweeling met een jurk aan maar zonder luier: letterlijk zit de rechter is dat Guus of Ton, of wel mijn man ja of nee?, maar zeker is wel hij zit daar piemelnaakt op de bank??!! Nu weet ik uit de verhalen dat ze altroijd als kind veel kattekwaad uithaalden maar dat ze er zo znel mee begonnen en dat onder het defuitige wakende oog van hun mnoeder!
elly nolen-hoorweg 22.04.2013

De tweeling Nolen en hun moeder

De tweeling op de foto zijn van links naar rechts Ton (Anton Paul) en Guus (Augustinus Catherinus) Nolen, beiden geboren op 5 mei 1916 te Amsterdam. Hun moeder staat op sommige van de tweelingfoto's ook gebeeld. De moeder was mevr. Antoinette Nolen-Cool. Vader Nolen werkte in die tijd bij de gemeente als technisch ingenieur. Al snel, mogelijk in 1918 zijn ze verhuisd naar Apeldoorn, waar het gezin Nolen later woonde op de Jachtlaan. Vader Nolen was daar directuer gemeentewerken. De tweelingbroers waren de oudsten van het gezin, daarna kwamen nog twee broers. Guus Nolen is in 1945 overleden toen hij op de toilet in hun huis bedwelmd werd door een giftig gas dat uit het riool kwam. Ton Nolen heeft zijn leven gewerkt als arts. Hij is jarenlang verbonden geweeest aan de Mariastichting in Haarlem, waar hij als internist aan verbonden was. Ton Nolen is op 13 janauri 1946 getrouwd in Apeldoorn met mevrouw Elly Hoorweg. Ton Nolen is op 27 december 2005 in Haarlem overleden. Elly Nolen, nu 92 jaar oud woont in de Kinheimflat te Haarlem.
elly nolen-hoorweg 10.04.2013

Meld hier storende informatie die de redactie van de site moet verwijderen, zoals opmerkingen die beledigend, discriminerend of anderszins kwetsend zijn. Heeft u een vraag over de inhoud of werking van de site aan de redactie? Gebruik dan het contactadres

Meld de redactie
storende informatie

Dit portret is bewerkt door 1 bezoeker(s)
Meer resultaten: