Familie

Familie

Veel Amsterdamse families lieten zich vereeuwigen door Merkelbach

Bekijk foto's
Mode

Mode

De mode en de modellen door de lens van Merkelbach

Bekijk foto's
Theater

Theater

Acteurs, dansers en andere performers uit het illustere Amsterdamse theaterleven

Bekijk foto's
Beroemd

Beroemd

Van de statige koningin Wilhelmina tot de wulpse Mata Hari

Bekijk foto's
Reclame

Reclame

Reclamebeelden uit begin 20ste eeuw voor o.a. Philips, C&A en Boldoot

Bekijk foto's
Bekijk direct de hele collectie

Gebruiksvoorwaarden

Inleiding

Redeenportret.nl is een project van het Stadsarchief Amsterdam. Doel van het project is het beschrijven, conserveren en digitaliseren van de collectie Merkelbach met hulp van de gebruikers van Redeenportret.nl. Gebruikers wordt gevraagd hun kennis te delen, foto's te kopen en/of een donatie te verrichten ten behoeve van het project. De website is online van 4 april 2013 tot en met april 2014.

Begrippenlijst

In deze gebruiksvoorwaarden wordt verstaan onder:

 • Gebruiker: een natuurlijk persoon die gebruikmaakt van de faciliteiten voor het zoeken, raadplegen en kopen van scans bedoeld voor het verrichten van een donatie en/of het delen van kennis over de scans op Redeenportret.nl.
 • Account: registratie van een gebruiker voor het kopen van scans, doneren en delen van kennis op Redeenportret.nl.
 • Scans: reproducties van glasnegatieven en foto's uit de collecties van het Stadsarchief Amsterdam en zijn partners.

Voorwaarden voor het aanmaken van een account

Gebruikers van Redeenportret.nl worden geacht deze gebruiksvoorwaarden te lezen en zich eraan te houden. Door het aanmaken van een account gaat u akkoord met de voorwaarden.

Redeenportret.nl behoudt zich het recht voor deze gebruiksvoorwaarden te wijzigen zonder voorafgaande raadpleging van de gebruikers. Wanneer de gebruiksvoorwaarden worden gewijzigd, wordt dit meegedeeld in de nieuwsrubriek op Redeenportret.nl. Wanneer u niet kunt instemmen met een wijziging wordt u verzocht uw account bij Redeenportret.nl te beëindigen.

Stadsarchief Amsterdam kan accounts van gebruikers van wie is vastgesteld dat zij zich niet houden aan deze gebruiksvoorwaarden verwijderen uit het gebruikersbestand. Een gebruiker van wie het account om deze reden wordt verwijderd heeft geen recht op teruggave van ingebrachte kennis of donaties. Bestellingen in de webwinkel worden alleen afgehandeld wanneer betaling is ontvangen voordat het account werd verwijderd.

 • Een gebruiker van RedeenPortret.nl die een account wil aanmaken moet 18 jaar of ouder zijn. Als iemand jonger dan 18 jaar een account aan wil maken kan hij of zij daartoe een verzoek indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   voorzien van expliciete toestemming van ouder of voogd. Stadsarchief Amsterdam kan een account van een gebruiker jonger dan 18 jaar die geen toestemming heeft aangevraagd verwijderen.
 • Bij aanmelding voor een account dient u volledig te zijn bij de verplicht in te vullen gegevens. Deze gegevens zijn: weergavenaam, gebruikersnaam en e-mailadres. De informatie wordt gebruikt ter verificatie bij het inloggen op uw account van Redeenportret.nl. Zie ook de verklaring omtrent Privacy en Cookies.
 • De weergavenaam wordt getoond bij het delen van kennis op Redeenportret.nl. Bij het verrichten van een schenking wordt de weergavenaam alleen facultatief getoond. Het is ook mogelijk anoniem een schenking te verrichten. Keuze van een weergavenaam is vrij, met de restrictie dat het niet is toegestaan een naam te kiezen en gegevens daaraan te koppelen waarmee de suggestie gewekt kan worden dat u de identiteit van iemand anders aanneemt.

Gedragsregels

Het is niet toegestaan Redeenportret.nl te gebruiken op een wijze waardoor u handelt in strijd met wettelijke bepalingen of in strijd met de zorgvuldigheid die eenieder in het maatschappelijk verkeer betaamt.

Hieronder volgt een niet-limitatieve lijst van voorbeelden van gedrag dat niet is toegestaan:

 • het onder valse voorwendselen (automatisch) aanmaken van gebruikersaccounts, harvesting van scans of informatie;
 • het frustreren van de goede werking van Redeenportret.nl door bewust en grootschalig foutieve informatie in te voeren;
 • het verzamelen en/of kopiëren van informatie en scans anders dan voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik;
 • het plaatsen van commerciële uitingen op Redeenportret.nl;
 • het plaatsen van racistische, seksistische of discriminerende uitingen op Redeenportret.nl;
 • het hinderlijk lastigvallen of in diskrediet brengen van andere gebruikers van Redeenportret.nl;
 • het belemmeren of verstoren van de services en de servers of netwerken die met Redeenportret.nl zijn verbonden.

Kennis delen en intellectuele eigendom

Gebruikers worden verzocht kennis te delen door het identificeren van op de scans afgebeelde personen, door scans te taggen en door het vertellen van verhalen refererend aan de scans.

Gebruikers die kennis delen op Redeenportret.nl zijn zelf aansprakelijk voor claims van derden voortvloeiend uit rechten van derden op teksten of afbeeldingen die zij openbaar maken op Redeenportret.nl.

Gebruikers die kennis delen op Redeenportret.nl geven het Stadsarchief Amsterdam en zijn partners het recht alle informatie die zij plaatsen op Redeenportret.nl te gebruiken binnen de doelstellingen van de betreffende instellingen.

Levering en gebruik van scans getoond op Redeenportret.nl

De scans op Redeenportret.nl worden geleverd via de webwinkel van Redeenportret.nl tegen de tarieven die gepubliceerd zijn op de site. Scans die niet geleverd kunnen worden via Redeenportret.nl zijn niet voorzien van een link naar de webwinkel. Informatie over levering van deze scans is verkrijgbaar bij de instelling die eigenaar is van de scans.

De foto's van Fotostudio Merkelbach zijn auteursrechtelijk beschermd. Particulier gebruik van de scans is toegestaan. Voor iedere vorm van publicatie is toestemming vereist. Neem voor het verkrijgen van toestemming voor publicatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Stadsarchief Amsterdam heeft mogelijk niet alle rechthebbenden op de collectie Merkelbach getraceerd en roept potentieel rechthebbenden op zich bekend te maken aan het Stadsarchief Amsterdam middels bijgevoegd schrijven. (Download hier de betreffende brief)

Aansprakelijkheid

Het Stadsarchief Amsterdam is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die voor de gebruiker ontstaat als gevolg van het gebruik van Redeenportret.nl.

Geschillen

Op gebruik van deze site is Nederlands recht van toepassing. Eventuele geschillen tussen Redeenportret.nl en gebruikers van de site zullen uitsluitend worden berecht door de bevoegde rechter in Nederland. In afwijking hiervan is Redeenportret.nl bevoegd om zich tot de rechter van de woonplaats/vestigingsplaats van de gebruiker te wenden, indien die woonplaats/vestigingsplaats zich buiten Nederland bevindt.

Amsterdam, 4 april 2013

Terug