Familie

Familie

Veel Amsterdamse families lieten zich vereeuwigen door Merkelbach

Bekijk foto's
Mode

Mode

De mode en de modellen door de lens van Merkelbach

Bekijk foto's
Theater

Theater

Acteurs, dansers en andere performers uit het illustere Amsterdamse theaterleven

Bekijk foto's
Beroemd

Beroemd

Van de statige koningin Wilhelmina tot de wulpse Mata Hari

Bekijk foto's
Reclame

Reclame

Reclamebeelden uit begin 20ste eeuw voor o.a. Philips, C&A en Boldoot

Bekijk foto's
Bekijk direct de hele collectie
Terug naar overzicht

Best Verzorgde Boek 2013 uitgereikt aan boek Fotostudio Merkelbach

Het boek Fotostudio Merkelbach. Portretten 1913-1969 wordt gerekend tot één van de Best Verzorgde Boeken in het jaar 2013. Deze Nederlandse prijs wordt met onderbrekingen sinds 1926 uitgereikt aan boeken waar "inhoud en vorm elkaar ontmoeten", aldus de stichting die deze prijs uitreikt. De organisator is sinds 1998 de Stichting De Best Verzorgde Boeken in Amsterdam en in die stichting werken de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), de Beroepsorganisatie van Nederlandse Ontwerpers en de Grafische Cultuurstichting samen. Voor meer informatie zie hier.

In totaal hebben 33 boeken die in 2013 in Nederland zijn uitgegeven dit predicaat gekregen. De selectie vormt tegelijk de Nederlandse inzending naar de internationale jurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig. Daar worden aan best verzorgde boeken uit meer dan dertig landen in totaal veertien prijzen toegekend. Nederlandse boeken behalen er regelmatig prijzen, aldus de website van Best Verzorgde Boek.

Het boek is verkrijgbaar bij de Stadsboekwinkel in de Bazel, de betere boekhandel en online. Ieder boek heeft zijn eigen portret op de omslag.

Fotostudio Merkelbach. Portretten 1913-1969. Anneke van Veen (samenst.), ontwerp van Typography, Interiority & Other Serious Matters voor Uitgeverij Komma/d'jonge Hond.