Familie

Familie

Veel Amsterdamse families lieten zich vereeuwigen door Merkelbach

Bekijk foto's
Mode

Mode

De mode en de modellen door de lens van Merkelbach

Bekijk foto's
Theater

Theater

Acteurs, dansers en andere performers uit het illustere Amsterdamse theaterleven

Bekijk foto's
Beroemd

Beroemd

Van de statige koningin Wilhelmina tot de wulpse Mata Hari

Bekijk foto's
Reclame

Reclame

Reclamebeelden uit begin 20ste eeuw voor o.a. Philips, C&A en Boldoot

Bekijk foto's
Bekijk direct de hele collectie
Terug naar overzicht

Jonge designer ontwerpt Merkelbach behang

Geïnspireerd op de portretten van Merkelbach heeft de jonge ontwerpster Emma Boomkamp verschillende soorten behang gecreëerd. Ze kwam op het idee toen de foto’s van haar familie, van Leeuwen Boomkamp, ontdekte in de collectie. Voor haar eerste ontwerp heeft zij dan ook gebruik gemaakt voor de kinderfoto’s van haar familie. Tijdens de Salone in Milaan, een enorme meubel- en designbeurs, viel het behang in de smaak en besloot ze het verder uit te werken.

Het behang wordt digitaal geprint op behangrollen van 9 meter lang. Elke foto in het ontwerp is uniek en wordt niet herhaald. Het is geprint op vliesbehang, behang van hoge kwaliteit dat makkelijk op te plakken, te verwijderen en schoon te maken is. De breedte is 48,7 cm.

Het Stadsarchief is er trots op dat we met RedeenPortret het publiek tot actieve bewerking van de foto’s wisten te verleiden, waar Emma’s creatieve en inspirerende ontwerp een voorbeeld van is.

Via haar website (klink hier) is het behang te bestellen. Voor vragen kunt u contact opnemen met haar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .