Familie

Familie

Veel Amsterdamse families lieten zich vereeuwigen door Merkelbach

Bekijk foto's
Mode

Mode

De mode en de modellen door de lens van Merkelbach

Bekijk foto's
Theater

Theater

Acteurs, dansers en andere performers uit het illustere Amsterdamse theaterleven

Bekijk foto's
Beroemd

Beroemd

Van de statige koningin Wilhelmina tot de wulpse Mata Hari

Bekijk foto's
Reclame

Reclame

Reclamebeelden uit begin 20ste eeuw voor o.a. Philips, C&A en Boldoot

Bekijk foto's
Bekijk direct de hele collectie
Terug naar overzicht

Borduurwerk geïnsipireerd op Merkelbach

Henriet Simons volgt een opleiding aan de Royal School of Needlework en om te slagen voor de module ‘Blackwork’ moest zij een eigen ontwerp maken en borduren in zwart-wit tinten. Haar oog viel op de foto van Martine Tobi in het artikel over Merkelbach in tijdschrift Flow en besloot dat dit haar ontwerp moest worden. Zoals zij zelf aangaf: “Ik vond de foto van Martine Tobi gewoon zo mooi in de Flow en toen ik haar (droevige) verhaal las en de boeiende reportage over Merkelbach was de keuze snel gemaakt: haar portret zou ik gebruiken.”

Het resultaat is prachtig, en het is een creatie waar Henriet Simons ook trots op is: “ik heb met veel plezier aan het borduurwerk gewerkt en kon er bijna geen afstand van doen. Het ligt nu tijdelijk in Engeland voor de beoordeling door de Royal School of Needlework, en kan bijna niet wachten om het thuis aan de muur te hangen.”

Het Stadsarchief is enthousiast dat de collectie Merkelbach wederom ter inspiratie heeft gediend van zo’n mooie en creatieve uiting. Waar een collectie als deze toe in staat is blijft verbazen, en we hopen hier nog velen mee te kunnen inspireren.

Henriet Simons heeft het borduren onder andere geleerd van Jesscia Grimm. Voor meer informatie zie haar website hier.